Gelukkig zijn
Menu

banner innerpages

Ben jij gelukkig met jezelf? Zit jij te wachten op die geweldige baan, die droompartner. 10 kilo's afvallen of die langverwachte zwangerschap voordat
je gelukkig kunt zijn? Koppel je geluk dan los van de toekomst en kies nu voor geluk.

Ik ben pas gelukkig als....
Zit jij net als veel andere mensen te wachten op je geluk? Misschien doe je het wel zonder dat je het door hebt. Als je bijvoorbeeld een zeer doelgericht
persoon bent kan het zijn dat je pas gelukkig denkt te kunnen zijn als je een doel hebt bereikt. "Ik ben alleen al blij als ik mezelf in de spiegel kan aankijken", "Als ik verhuis zal ik eindelijk gelukkig worden", "Als ik vijf kilo kwijt ben zal ik gelukkiger zijn", "Als ik een grote geldprijs win".
Dit zijn herkenbare uitspraken, maar onderzoek wijst keer op keer uit dat ze niet kloppen. Je wordt niet gelukkiger als je slank bent, je bent niet aantoonbaar gelukkiger in je nieuwe huis en het winnen van de loterij doet weinig voor je echt levensgeluk. Als je van binnen niet verandert zullen veranderingen in je omgeving niet veel voor je geluksbeleving betekenen. Je bent even iets gelukkiger, maar binnen afzienbare tijd stabiliseer je weer terug naar je oude geluksniveau. Miljonair of niet. Dus? Dus moet je niet blijven wachten tot je gelukkig kunt zijn. Wat je namelijk eigenlijk doet is jezelf pas toelaten om gelukkig te zijn wanneer je iets bereikt hebt. En dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook gelukkig zijn, terwijl je je doelen nog niet hebt bereikt.

Happy healthJe kunt alleen nu gelukkig zijn, niet straks Geluk is een gevoel dat van binnenuit komt.
Het is ook grotendeels onafhankelijk van de omgeving waarin je je bevindt. Je kunt gelukkig zijn in een flat, je kunt ook gelukkig zijn in een luxe penthouse. Wanneer je je geluksbeleving laat afhangen van dingen die in de toekomst al dan niet gaan gebeuren doe je jezelf tekort. Want al die tijd dat je je doel nog niet hebt bereikt ben je niet optimaal gelukkig. Bovendien kan het heel goed zijn dat je, wanneer je je doel dan eindelijk hebt bereikt, er helemaal niet zo gelukkig van wordt. Bovendien bereik je als gelukkig mens meer. Wie werkt vanuit een basis van geluk is stabiel, staat sterk in zijn schoenen en is daadkrachtig.
Je bereikt je doelen razendsnel als je lekker in je vel zit. Daarom is het slimmer om je te focussen op het geluk dat je nu kunt ervaren. Los van de toekomst en het verleden. Je kunt nu goed in je vel zitten, ongeacht of je nu wel of geen lotto wint. Geluk heeft niets te maken met verleden of toekomst. Je kunt het alleen nu zijn. Je bent het alleen wanneer je je op het NU focust. Zo lang je dit blijft doen zul je gelukkig kunnen zijn. Het is dus belangrijk dat je je vandaag op vandaag focust, iedere dag opnieuw.

Kleine dingen bouwen je levensgeluk op Hoe doe je dit dan? Hoe kun je gelukkig zijn terwijl je eigenlijk niet tevreden bent met de situatie waarin je je bevindt? Het antwoord is zowel simpel als uitdagend: door te genieten van de dingen die WEL goed zijn. Geniet van een mooie zonsondergang, van de liefde van de mensen om je heen, van een lekkere kop koffie. Verheug je op een gezellige avond met je partner.
Verwen jezelf met een lekker kopje kruidenthee of maak een heerlijke wandeling.
Het heeft veel te maken met het gevoel van dankbaarheid en waardering voor de dingen die je hebt, en die goed gaan. Danbaarheid is een krachtige emotie van geluk, en wie zich dankbaar voelt is bijna per defenitie gelukkig. Probeer jezelf te verwonderen over de schoonheid van de natuur, lach zo vaak als je kunt, speel met je hond, geniet van een opgeruimd huis of lees een goed boek.
Als je er voor open staat zijn er zoveel kleine, eenvoudige dingen waar je iedere dag van kunt genieten.
Wie geniet van alles wat nu goed is zit lekker in zijn vel. Je voelt minder frustratie en meer rust en danbaarheid.
En vanuit deze basis kun je stap voor stap naar je andere doelen toe werken.
En als je deze doelen bereikt, wordt het leven alleen nog maar mooier!

(Bron: Sochicken!)

Vrijblijvend en gratis informatiegesprek

Naam(*)
Graag je naam invullen.

E-mail(*)
Graag je emailadres invullen.